McDonalda€™s Romania lanseaza un nou program de prezentare a informatiilor nutritionale pe ambalajele produselor.
Initiativa este prima de acest tip in restaurantele cu servire rapida din tara noastra. Programul este aplicat deja in
McDonalda€™s Romania lanseaza un nou program de prezentare a informatiilor nutritionale pe ambalajele produselor.
Initiativa este prima de acest tip in restaurantele cu servire rapida din tara noastra. Programul este aplicat deja in America de Nord, Europa, Asia si America Latina. Noile etichete cuprind informatii despre valoarea nutritiva a produsului - calorii, proteine, grasimi, hidrocarburi si sare. Elementele referitoare la nutritie sunt prezentate in forma unor grafice ale proportiilor zilnice de produse in raport cu Doza Zilnica Recomandata (DZR).
Pe baza sfaturilor specialistilor, McDonalda€™s utilizeaza o valoare media a DZR pentru adulti si o alta pentru copii. DZR este de 2.000 kcal pentru adulti, iar 1.600 kcal este valoarea pentru copii - fete intre 4 si 7 ani, cu un nivel normal de activitate fizica.
Programul de informare nutritionala a fost dezvoltat de Grupul Nutritionistilor Europeni si se bazeaza pe normele Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Referitor la noua initiativa, Marian Alecu, directorul general McDonalda€™s Romania, a precizat: ""Prin informatiile nutritionale pe care le punem la dispozitie, ii vom ajuta pe clienti sa aleaga alimentele si produsele care se potrivesc cel mai bine cu preferintele si stilul lor de viata"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.