Camera de Comert si Industrie a Romaniei va functiona si fara cele 26 de camere teritoriale care s-au retras, deoarece acestea nu reprezinta nici 10% din membri. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) poate functiona legal si fara cele 2

Camera de Comert si Industrie a Romaniei va functiona si fara cele 26 de camere teritoriale care s-au retras, deoarece acestea nu reprezinta nici 10% din membri.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) poate functiona legal si fara cele 26 de camere teritoriale care s-au retras din Adunarea Generala a CCIR, la indemnul neobositului contestatar Mihail Vlasov, presedintele camerei din Iasi, care se chinuiesc de patru ani sa puna mana pe sefia CCIR, fiind la cea de-a patra lovitura de puci. ""Statutul nostru prevede ca o camera teritoriala poate intra in componenta CCIR, insa nu o obliga nimeni, iar functionarea Camerei Romaniei nu depinde de aceste camere teritoriale, ea a fost infiintata cu mult inainte ca ele sa existe"", a spus Victor Babiuc, presedintele reales al CCIR.
REPREZENTATIVITATE. ""Cele 26 de camere nu insumeaza nici 10% din membrii CCIR, adunand circa 20.000 de membri. Cu exceptia Brasovului si a Bacaului, este vorba despre camere mici, cu rezultate slabe si venituri nesemnificative, care oricum au plecat nu foarte convinse ca ceea ce fac este bine si cel mai probabil se vor intoarce"", a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Bucurestiului, Stefan Popa. CCIR are circa 270.000 de membri, dintre care 200.000 provin din randul asociatiilor profesionale sau camere bilaterale.
PROPUNERE. Presedintele CCIR spune ca, daca reprezentantii camerelor care s-au retras vor reveni asupra deciziei in termen de o luna, vor fi reprimite in cadrul structurii pe care o conduce, insa dupa depasirea acestui termen CCIR va infiinta sucursale in judetele respective. ""Avem in vedere un proiect care vizeaza deschiderea de sucursale ale CCIR in judetele ale caror camere s-au retras, pentru a nu pierde legatura cu mediul si cu oamenii de afaceri din zona respectiva"", a declarat Babiuc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.