Cluburile de fotbal reusesc sa rostogoleasca datoriile istorice de la o societate la alta societate, schimband astfel administratorul clubului, fentand astfel statul, sustin surse din ANAF. Asa se face ca la inceputul lunii august, Fotbal Club R
Cluburile de fotbal reusesc sa rostogoleasca datoriile istorice de la o societate la alta societate, schimband astfel administratorul clubului, fentand astfel statul, sustin surse din ANAF.

Asa se face ca la inceputul lunii august, Fotbal Club Rapid SA, Dinamo 1948 SA si Fotbal Club Steaua erau firme curate ca lacrima, figurand cu zero datorii la stat, insa fiecare din aceste clubluri datoreaza statului milioane de euro.
De exemplu, fosta societate care a administrat clubul Steaua, Asociatia Fotbal Club Steaua, are datorii de 12 milioane de euro, in timp ce noua firma care administreaza acum clubul, Fotbal Club Steaua SA, are zero datorii. Si Clubul FC National are datorii de 65.000 de euro de pe vremea cand acesta era administrat de Fotbal Club National 2000 SA, alte 221.000 de euro de la societatea Fotbal Club National SA, plus 4,4 milioane de euro de la Asociatia Fotbal Club National si alte 1,65 milioane de euro de la defuncta Asociatia Fotbal Club National. Insa Constantin Iacov nu vrea sa plateasca vechile datorii.
Clubul Rapid, administrat de firma Fotbal Club Rapid SA, are si el zero datorii, dar marea problema este datoria de 2,4 milioane de euro pe care clubul o are de pe vremea cand era administrat de o alta firma, Asociatia Pro Rapid.
Dinamo este singurul club care-si recunoaste datoriile istorice, de 7,1 milioane de euro, desi sumele virate lunar sunt foarte mici si nu acopera nici penalizarile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.