La sfarsitul lunii trecute, un raport al Ministerului britanic de Interne avertiza ca, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, peste 60.000 de imigranti din cele doua state ar putea sa bata la usile Marii Britanii. Vadit ingrijo
La sfarsitul lunii trecute, un raport al Ministerului britanic de Interne avertiza ca, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, peste 60.000 de imigranti din cele doua state ar putea sa bata la usile Marii Britanii.

Vadit ingrijorate, autoritatile de la Londra pusesera la punct chiar si un ""index de avertizare"" confidential, care contine o serie de nume ale persoanelor din Romania si Bulgaria suspectate de implicare in activitati criminale, care ar reprezenta un risc la adresa securitatii. Planurile lor au fost insa date peste cap dupa ce avocatii Ministerului de Interne au realizat ca imigrantii romani si bulgari pot invoca legislatia privind drepturile omului si pot cere sa beneficieze de aceleasi conditii ca si cei 600.000 de est-europeni a caror intrare in Marea Britanie a fost deja permisa dupa valul de extindere a UE din 2004. Un oficial din cadrul Internelor a declarat pentru Mail on Sunday ca exista mai multe variante care ar permite totusi autoritatilor britanice sa restranga drepturile de angajare pentru est-europeni. Una dintre acestea consta in adoptarea politicii Germaniei, care elibereaza un numar limitat de permise de munca, mentinand la cateva mii numarul muncitorilor imigranti. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.