O pretioasa icoana din colectia Muzeului Ermitaj a fost gasita de politistii rusi intr-un cos de gunoi din apropiere de Sankt Petersburg. Aceasta se numara printre cele 221 de piese - bijuterii medievale rusesti, argintarie, obiecte de cult si
O pretioasa icoana din colectia Muzeului Ermitaj a fost gasita de politistii rusi intr-un cos de gunoi din apropiere de Sankt Petersburg.

Aceasta se numara printre cele 221 de piese - bijuterii medievale rusesti, argintarie, obiecte de cult si pietre pretioase, in valoare de peste 5 milioane de dolari - al caror furt a fost descoperit, la inceputul saptamanii, de oficialii muzeului. Ei au observat ca respectivele obiecte lipsesc dupa ce, in timpul unei inspectii de rutina a Ministerului Culturii, unul dintre responsabilii cu securitatea muzeului a fost gasit mort. Autoritatile implicate in recuperarea comorilor cred ca in jaf sunt implicati si angajati ai muzeului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.