Intr-o adresa oficiala trimisa DNA, liderul PRM, C.V. Tudor, il acuza pe Mircea Dinescu ca s-a folosit de calitatea sa de membru in colegiul CNSAS pentru a transa in favoarea omului de afaceri Stefan Radulescu conflictul pe care acesta il are cu Gelu Tofan. Dinescu spune insa ca acuzatiile lui Vadim ""sunt o mare prostie"".

In adresa trimisa sefului DNA, C.V. Tudor semnaleaza o serie de fapte ""savarsite de Mircea Dinescu in calitate de membru al CNSAS"" si cere cercetarea lor ""pentru a se impiedica folosirea unei institutii publice in scopuri infractionale"". Liderul PRM il suspecteaza pe Dinescu de abuz in serviciu si complicitate la santaj. Potrivit liderului PRM, ""intre Dinescu Mircea si omul de afaceri Stefan Radulescu, cercetat penal in mai multe dosare, fiind chiar arestat preventiv o perioada, exista o mai veche legatura obligationala. (...) In scandalul intervenit intre Radulescu si Gelu Tofan, in care acest Radulescu este acuzat ca ar fi pus la cale asasinarea lui Tofan, pe care l-ar fi inselat cu 120.000.000 de dolari, Dinescu Mircea, in virtutea obligatiilor materiale pe care le avea fata de Radulescu, a folosit calitatea sa de membru al CNSAS si atributiile ce deriva din aceasta ca pe o unealta de rafuiala mafiota. Astfel, se pretinde ca Dinescu Mircea ar fi intocmit, in numele lui Gelu Tofan, o adresa catre institutia din care face parte, prin care acesta ar fi cerut sa-si vada dosarul de securitate, desigur, in speranta ca se vor descoperi elemente compromitatoare in sarcina lui Gelu Tofan. Planul a esuat, deoarece Gelu Tofan nu avea dosar la Securitate (...)"".
AMENINTARI. Liderul PRM ii semnaleaza totodata lui Morar ca ""Dinescu Mircea s-a implicat, in favoarea lui Stefan Radulescu, si in litigiul in care acesta a fost actionat in judecata de catre Andreas Ladislav Friedman, de cetatenie germana, fost actionar la fabricile de ulei apartinand de Topway Craiova si Olpo Podari, actualmente - ca urmare a vanzarii - membru al Consiliului de Administratie la Olpo Podari. Incercand sa-l intimideze pe Andreas Ladislav Friedman, pentru ca acesta sa-si retraga plangerea penala impotriva lui Stefan Radulescu, intr-o intalnire recenta cu acesta, Dinescu Mircea, prevalandu-se de calitatea sa de membru CNSAS, l-a amenintat cu expulzarea, daca va mai continua actiunea penala"".
CERERE SI LA CNSAS. Liderul PRM i-a trimis o adresa oficiala si presedintelui CNSAS, Claudiu Secasiu, caruia ii cere sa analizeze informatiile referitoare la colaborarea cu Securitatea a lui Mircea Dinescu, precum si folosirea de catre acesta a Colegiului in ""activitati de tip mafiot"". Totodata, Vadim solicita CNSAS sa verifice identitatea celui care in perioada 1980-1988 semna note informative cu pseudonimul ""Moromete"" si audierea fostului director al SRI, Costin Georgescu. Potrivit lui Vadim, ""inversunarea furibunda"" din ultima vreme a lui Dinescu impotriva sa e provocata de Traian Basescu, care ""il santajeaza pe membrul CNSAS cu mai multe dosare, si penale, si de turnator al Securitatii"". ""Stiu si ce i-a zis Basescu lui Dinescu: sa faca tot posibilul ca «Vadim sa iasa in decor»"", a mai spus liderul PRM.

""O MARE PROSTIE""