Pe piata canadiana va intra recent un costum de baie care avertizeaza purtatoarea daca a stat prea mult la soare. Scopul? Protectie impotriva cancerului de piele. Compania canadiana Solestrom a inventat bikini care masoara radiatiile ultravio
Pe piata canadiana va intra recent un costum de baie care avertizeaza purtatoarea daca a stat prea mult la soare. Scopul? Protectie impotriva cancerului de piele.

Compania canadiana Solestrom a inventat bikini care masoara radiatiile ultraviolete printr-un dispozitiv montat la curea. Valorile UV sunt setate pe o scara de la 0 la 20. Sensibilitatea unei persoane la UV difera in functie de tipul de piele, dar in general se considera ca intre 3 si 5 ultravioletele au valori moderate, intre 8 si 10 foarte puternice, iar orice va-loare ce depaseste 10 este considerata extrema. Cand radiatiile depasesc valorile normale, dispozitivul avertizeaza printr-un semnal sonor.
PROTECTIE. ""Am considerat ca este nevoie sa cream ceva care sa ofere siguranta si protectie purtatorului"", a declarat Emily Garassa, reprezentantul companiei. Bikini vor costa 190 de dolari. Compania a primit comenzi din Australia si Africa de Sud, unde rata cancerului de piele este cea mai mare din lume. (Oana Antonescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.