Una dintre cele mai frumoase echipe ale primului esalon va evolua in noul sezon in divizia secunda. Desi patronul Vasile Siman arunca pisica in curtea federatiei, singurii care trag ponoasele sunt jucatorii. Directorul General al FRF, Ionut Lupe

Una dintre cele mai frumoase echipe ale primului esalon va evolua in noul sezon in divizia secunda. Desi patronul Vasile Siman arunca pisica in curtea federatiei, singurii care trag ponoasele sunt jucatorii.

Directorul General al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca echipa de fotbal Sportul Studentesc a fost retrogradata in Liga 2 in sezonul competitional 2006-2007.
REGRETE. Oficialul de la Casa Fotbalului a spus ca ii pare rau de decizia luata si ca nu a avut ce sa faca pentru a impiedica acest lucru. ""Personal, imi pare rau pentru fotbalistii din Regie, dar suntem permanent controlati de UEFA. Comisia de Licentiere mai avea putin si il implora pe Siman sa plateasca datoriile, ceea ce nu mi se pare normal"", a declarat Lupescu. Acesta a mai spus ca ar fi preferat ca noul sezon sa inceapa cu 17 echipe, dar in acest caz ar fi fost depasita decizia Adunarii generale a FRF care a propus sistemul cu 18 echipe. El estimeaza ca incepand cu anul 2008, UEFA va fi mult mai drastica si ca doar 10-12 echipe vor mai intruni criteriile pentru a evolua in prima liga.
ACUZE. Florin Prunea, directorul coordonator al Sistemului national de licentiere, a spus ca o singura persoana nu a vrut ca Sportul sa evolueze in prima liga. ""Am ajuns Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal sa dam peste cap inceputul de campionat din cauza unei singure persoane care nu vrea sa plateasca datoriile catre stat. Aceasta persoana se numeste Vasile Siman si este patronul acelor copii care de acum vor evolua in divizia secunda. Acest lucru este de neacceptat"", a spus Prunea. El a mai adaugat ca Siman a facut numeroase amenintari la adresa federatiei si a comisiei de licentiere, de multe ori depasind limitele bunului-simt. La conferinta de presa de ieri s-a subliniat ca punctele de vedere formulate de UEFA nu s-au referit expres la retrogradarea sau mentinerea unei echipe in prima liga, ci de posibilitatile existente de reprimire a licentei de joc.

SPRE TRIBUNALUL DE LA LAUSSANE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.