Sase luni si doua zile au trecut de la data la care Primaria orasului Slatina a trimis oficialilor de la Guiness Book dovezile notariale, foto si video ca oltenii au incins cea mai mare hora din lume. Raspunsul, sigilat in plicul cu antetul Gui
Sase luni si doua zile au trecut de la data la care Primaria orasului Slatina a trimis oficialilor de la Guiness Book dovezile notariale, foto si video ca oltenii au incins cea mai mare hora din lume.


Raspunsul, sigilat in plicul cu antetul Guiness Book, a dat emotii primarului Darius Valcov. ""L-am primit o data cu toata corespondenta, de dimineata, dar mi-a luat vreo cinci ore sa-mi fac curaj sa-l deschid"", ne-a declarat primarul. Cum nu se mai astepta sa primeasca un raspuns de la Cartea Recordurilor, a deschis plicul. In el a gasit atestatul de omologare a noului record pentru ""cel mai mare dans in cerc"", la care au participat 13.828 de persoane, stabilit la data de 24 ianuarie 2006, la Slatina, prin ""Euro Hora Unirii"".
DOVEZILE. Precedentul record a fost stabilit in capitala Bulgariei, la Sofia, unde in luna mai 2005 s-a desfasurat o hora la care au participat aproximativ 11.900 de persoane. Pentru ca nici un oficial al Cartii Recordurilor nu s-a deplasat la Slatina, organizatorii evenimentului s-au asigurat ca dovezile pe care le trimit in vederea omologarii recordului sunt suficiente. Asa ca au fotografiat si au filmat hora de deasupra si de la nivelul solului, au tinut o evidenta stricta a ecusoanelor participantilor si au chemat la locul faptei un notar, care a eliberat ulterior o Certificare, intarita de semnaturile a cinci martori independenti, cum ca 13.828 de persoane s-au prins in hora. Aventura olteneasca, rasplatita acum cu intrarea in Cartea Recordurilor, s-a desfasurat la minus 13 grade Celsius.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.