Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele cinci luni ale anului cu 93,3%, ajungand la 2,9 miliarde de euro, fata de nivelul de 1,5 miliarde de euro raportat in perioada ianuarie-mai 2005, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei
Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele cinci luni ale anului cu 93,3%, ajungand la 2,9 miliarde de euro, fata de nivelul de 1,5 miliarde de euro raportat in perioada ianuarie-mai 2005, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Investitiile straine directe au totalizat 600 de milioane de euro in luna mai, comparativ cu nivelul de 500 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut.
Totalul investitiilor straine directe a acoperit in proportie de 85,7% deficitul de cont curent, care a ajuns in primele cinci luni la 3,33 miliarde de euro, in crestere cu 53,2%, indica datele bancii centrale.
Autoritatile au previzionat pentru 2006 un nivel al investitiilor straine directe de 6,2 miliarde de euro, suma care nu include privatizarile Bancii Comerciale Romane (BCR) si Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC).
Valoarea totala a investitiilor straine directe in Romania ar putea depasi in acest an nivelul de noua miliarde de euro, daca sunt luate in considerare si incasarile din privatizarile BCR si CEC. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.