Profesorii au picat pe capete la titularizare, promovabilitatea inainte de contestatii fiind de 76,31%. Dupa ce au copiat mai ceva decat elevii, fiind eliminati rusinos in timpul examenului, cadrele didactice au reusit performanta sa ia mai multe
Profesorii au picat pe capete la titularizare, promovabilitatea inainte de contestatii fiind de 76,31%.

Dupa ce au copiat mai ceva decat elevii, fiind eliminati rusinos in timpul examenului, cadrele didactice au reusit performanta sa ia mai multe note de 1 decat de 10. Mai exact, la examenul care s-a desfasurat saptamana trecuta s-au inscris 47.320 de candidati, dar numai 34.885 au intrat in concurs. Dintre acestia 50 au luat nota 1 si 36 nota 10. Mai mult decat atat, 23,55% dintre candidati au luat note intre 1,01 si 4,99.
22,63% dintre profesori au luat intre 5 si 5,99 si 17,81% intre 6 si 6,99. Desi au trecut de 5, acestia nu pot candida pentru un post de titular, ocupand in schimb locuri de suplinitori. Doar 35% dintre participantii la test au obtinut medii peste 7, nota minima pentru titularizare. In concluzie, locurile ramase libere dupa repartizarea computerizata vor fi ocupate de suplinitori, cadre didactice pensionate, iar in mediul rural chiar si cu absolventi de liceu. Aceasta situatie se datoreaza, dupa cum precizeaza Dumitru Matei, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar in Ministerul Educatiei si Cercetarii, faptului ca ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a dejucat aranjamentele si a schimbat subiectele la titularizare. De asemenea, Dumitru Matei a precizat ca rezultatele la titularizare sunt mai slabe decat in 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.