Cum a inceput. Articolul lui Dorin Tudoran impotriva lui Dan Voiculescu, tiparit in ziarul lui Dan Voiculescu, a erupt intr-o criza de presa. Camelia Voiculescu, cea care conduce executiv grupul de presa, i-a cerut public directorului Jurnalului

Cum a inceput. Articolul lui Dorin Tudoran impotriva lui Dan Voiculescu, tiparit in ziarul lui Dan Voiculescu, a erupt intr-o criza de presa.

Camelia Voiculescu, cea care conduce executiv grupul de presa, i-a cerut public directorului Jurnalului National sa renunte la colaborarea cu Dorin Tudoran. Marius Tuca, liderul relansarii spectaculoase a Jurnalului National si al consacrarii acestuia ca ziarul de calitate numarul 1 din Romania, se afla azi intr-o situatie fara precedent in presa noastra. Grupul Intact, in ansamblul sau, ofera un dublu spectacol. Intai, cel al unei entitati transparente si haotice, care si-a transformat parca involuntar o criza interna intr-o dezbatere publica. In al doilea rand, Intact transmite imaginea unor posibile amenintari sau chiar represalii dinspre patronat spre corpul editorial.
DE CE? In cei 15 ani de profesie, am traversat experiente in mai multe grupuri de presa. Azi, lucrez in Intact. Si observ ca, in ultimele zile, inclusiv voci pe drept pretuite, cum ar fi cea a Ioanei Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, sustin ca ""demersul Cameliei Voiculescu ne-a aratat ca tot ceea ce inseamna zona editoriala in Intact va sta intotdeauna in apararea lui Dan Voiculescu"". Ceea ce nu e doar o judecata globala, ci si una care ignora o parte a dovezilor. Inclusiv din acest motiv am ales sa intervin. Nu vorbesc decat in nume propriu. Nu am pretentia ca opinia mea e completa si incerc sa evit sentintele. Un asemenea caz nu poate avea un diagnostic unic. Reactionez doar ca ziarist la o situatie neobisnuita pentru profesie si pentru trustul unde sunt angajat alaturi de sute de alti colegi.

EDITORIALIST. Aceasta imagine insotea semnatura scriitorului
Dorin Tudoran, editorialist in paginile ziarului nostru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.