In cele zece zile dupa declansarea razboiului, Israelul a lovit cel putin 1.255 de tinte ale Hezbollah in Liban, iar militiile siite au tras peste 900 de rachete in nordul Israelului, transmite AP. In total, si-au pierdut viata cel putin 340 d

In cele zece zile dupa
declansarea razboiului, Israelul a lovit cel putin 1.255 de tinte ale Hezbollah in Liban, iar militiile siite au tras peste 900 de rachete in nordul Israelului, transmite AP.

In total, si-au pierdut viata cel putin 340 de libanezi, intre care trei membri ai gherilei Hezbollah. Numarul ranitilor creste de la o ora la alta, ultimul bilant prezentat de premierul libanez, Fuad Siniora, fiind de 1.100 de victime. De partea cealalta a baricadei, in Israel au murit 31 de persoane, intre care 16 soldati, potrivit autoritatilor de la Tel Aviv.
PIERDERI UMANE SI MATERIALE. Armata israeliana anunta ieri ca numarul ranitilor este de cel putin noua militari si 344 de civili. In razboiul din Liban au murit si straini, printre care brazilieni, canadieni, kuweitieni, irakieni si cetateni din Sri Lanka.
Daca pierderile de vieti omenesti sunt cunoscute, pagubele materiale sunt deocamdata greu de evaluat. Ministrul libanez de Finante, Jihad Azour, estimeaza ca este vorba de mai multe miliarde de dolari. Au fost distruse total sau partial mai multe constructii anexe militare libaneze, locuri atribuite Hezbollah, cai de comunicatie, locuinte si cladiri civile, mai multe fabrici, rezervoare de combustibil, centrale electrice, camioane cu provizii etc.
UN RAZBOI PSIHOLOGIC. Un influent cleric sirian, Salah Keftaro, a acuzat ieri Organizatia Natiunilor Unite ca nu se implica in conflict.
Intr-un discurs sustinut la moscheea Abu al Nour, Keftaro atribuie mare parte din vina ONU, ""care a incercat sa submineze doctrina islamica, sa ne ocupe pamantul si sa ne omoare oamenii cu cele mai sofisticate arme americane"". Un alt cleric, de data asta din Arabia Saudita, a emis ieri o fatwa (decret) impotriva Hezbollah si a celor care o sprijina, se alatura si se roaga pentru militiile siite, transmite televiziunea americana Fox News.
In timp ce liderii musulmani din tarile vecine incearca sa compenseze esecul discutiilor Ligii Arabe de saptamana trecuta, in Liban ofensiva anti-Hezbollah continua.

RASPUNS CU REACTIE INTARZIATA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.