Legea este calcata in picioare si in cazul medicului Dan Ovidiu Grigorescu. Acesta a fost demis din functia de director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov (SCJUBv), desi prin concurs medicul Dan Ovidiu Grigorescu a obtinut postul pe
Legea este calcata in picioare si in cazul medicului Dan Ovidiu Grigorescu.

Acesta a fost demis din functia de director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov (SCJUBv), desi prin concurs medicul Dan Ovidiu Grigorescu a obtinut postul pentru o perioada de patru ani. In baza rezultatului concursului, s-a incheiat un contract de munca pe perioada determinata (pana in mai 2008), intre medicul Dan Ovidiu Grigorescu si Consiliul de Administratie reprezentat de presedintele CA. Haituiala a luat amploare in noiembrie 2005, cand Consiliul de Administratie al spitalului, proaspat remaniat, l-a revocat pe medicul Grigorescu din functia de director. Acesta a facut contestatie, admisa in intregime.
CONTROALE. Ca si in cazul altor directori, care la sfarsitul anului trecut practic l-au umilit in instanta pe ministrul Nicolaescu, odiseea directorul SCJUBv nu ia sfarsit. Ministrul Nicolaescu ordona o serie de controale mixte, bine tintite, in spitalele cu conduceri incomode. Dar din pacate pentru Nicolaescu nu sunt descoperite motive de demitere. In disperare de cauza, la 8 februarie 2006, Nicolaescu numeste un nou consiliu administrativ care isi indeplineste rapid misiunea de revocare in intregime a comitetului director. ""Revocatii"" contesta decizia si instanta le da dreptate prin sentinte pronuntate in perioada 20-27 aprilie 2006, sentinte definitive si executorii. In tot acest timp, SCJUBv a functionat cu doua conduceri.
Mai grav este ca, desi este la curent cu dispozitiile sentintelor, directorul Directiei de Sanatate Publica Brasov, dr. Alexandru Grigoriu, a comunicat in propunerea pentru SCJUBv, solicitata de Ministrul Sanatatii la finele lunii mai, numele directorilor numiti ilegal si abuziv in februarie, si nu ale celor care au obtinut de drept reintegrarea. Mai mult, directorul DSP Bv tolereaza incalcarea legii de catre directorul general al SCJUBv privind refuzul de a pune in executare sentintele definitive si executorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.