Autoritatile romane au reusit sa scoata din ""infernul"" din Liban si sa aduca in tara, prin Siria, peste 300 de persoane, cetateni romani si rezidenti, in majoritate femei si copii. Cele trei aeronave Tarom au plecat luni noapte de la Aleppo si au

Autoritatile romane au reusit sa scoata din ""infernul"" din Liban si sa aduca
in tara, prin Siria, peste 300 de persoane, cetateni romani si rezidenti, in majoritate femei si copii. Cele trei aeronave Tarom au plecat luni noapte de la Aleppo si au aterizat cu bine marti dimineata la Bucuresti. Prietenii si rudele celor plecati din Liban au facut o noapte alba pe
Aeroportul ""Henri Coanda"", dar chinuitoarea
asteptare a meritat.

Prima aeronava Tarom, cu 104 din cei peste 300 de romani evacuati din Liban, prin Siria, a sosit pe Aeroportul ""Henri Coanda"" din Bucuresti marti, la ora 1:40, cu o intarziere de peste trei ore fata de ora anuntata luni de purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. De altfel, toate cele trei aeronave care i-au adus pe refugiati au sosit cu mare intarziere, ceea ce a facut asteptarea si mai grea pentru rudele celor care venisera la aeroport.
Oamenii erau ingrijorati pentru ca nu mai aveau vesti de la cei din Liban, nu mai vorbisera cu ei la telefon de luni dimineata, cand acestia plecasera de la Ambasada Romaniei din Beirut, intr-un convoi de opt autocare, spre Aeroportul Aleppo, din Siria.
ASTEPTARE CHINUITOARE. Emotiile celor care asteptau sunt greu de descris. Unii isi asteptau copiii, unii sotii, altii fratii, surorile sau nepotii, pe care urmau sa-i vada pentru prima oara. ""Fata mea e plecata de cinci ani din tara, s-a casatorit acolo, dar inca nu i-am vazut nici copiii, nici sotul, am vorbit cu ei doar la telefon. Daca ar fi dupa mine, nu i-as mai lasa sa plece"" - spune o bucuresteanca intre doua varste. ""Nu mai am nici o veste de la sora mea de azi-dimineata, de cand a plecat spre Siria"" - spune un alt bucurestean aflat la aeroport inca de la orele noua seara. Timpul trece mai greu ca oricand. De cate ori suna telefonul, omul spera sa fie sora sa.
Intr-o situatie grea se afla un tanar din Ramnicu-Valcea, venit sa-si intampine o verisoara. ""Zilele trecute, acestei verisoare i-a murit tatal, de ciroza, si ea inca nu stie, va trebui sa-i spunem acum. O sa incerc s-o pregatesc psihologic pe drum, pana ajungem acasa, dar mi-e groaza, pentru ca nu stiu cum o sa reactioneze, dupa tot ce a vazut acolo, in Liban"" - spune tanarul.

CATEGORII. Romanii reveniti din Liban sunt fie rezidenti, fie turisti


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.