Raidurile israeliene in Liban au continuat in noaptea de luni spre marti, dar si in cursul zilei de ieri. Aproape 15 persoane au fost ucise in bombardamente, in timp ce eforturile diplomatice nu s-au lasat pana acum, cu vreun rezultat, comenteaza

Raidurile israeliene in Liban au continuat in noaptea de luni spre marti, dar si in cursul zilei de ieri.

Aproape 15 persoane au fost ucise in bombardamente, in timp ce eforturile diplomatice nu s-au lasat pana acum, cu vreun rezultat, comenteaza Reuters. Autoritatile israeliene sunt decise sa nu slabeasca ritmul atacurilor asupra punctelor strategice pe care le vizeaza si au refuzat sa inceteze, fie si temporar, focul pentru a permite evacuarea in conditii de maxima securitate a cetatenilor straini din Liban. La o solicitare in acest sens lansata de Australia, Israelul a replicat ca nu poate suspenda raidurile intr-o zona de razboi, informeaza AFP.
Pe fondul continuarii ofensivei declansate in urma cu o saptamana o data cu lansarea unor tiruri de racheta dinspre Liban in nordul Israelului si rapirea a doi militari israelieni de catre miscarea Hezbollah, locuitorii unui sat din sudul Libanului au fost somati sa paraseasca de urgenta zona. ""Locuitori din Aita Ach-Chaab, aveti termen pana in zori pentru a pleca, iar daca nu, va vom distruge casele una cate una"", s-a anuntat printr-un megafon amplasat pe un vehicul al armatei israeliene. Localitatea se afla langa zona de unde au fost rapiti cei doi militari. (Irina Cristea)

10% DIN ARSENAL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.