Consilierul premierului Tariceanu, istoricul Stejarel Olaru (foto), a intrat in razboi cu CNSAS. Olaru a fost reclamat ieri de purtatorul de cuvant al Colegiului, Cazimir Ionescu, ca ar fi amenintat doi membri ai conducerii CNSAS, pe Corneliu Tur
Consilierul premierului Tariceanu, istoricul Stejarel Olaru (foto), a intrat in razboi cu CNSAS.

Olaru a fost reclamat ieri de purtatorul de cuvant al Colegiului, Cazimir Ionescu, ca ar fi amenintat doi membri ai conducerii CNSAS, pe Corneliu Turianu si secretarul Constantin Buchet, in legatura cu retragerea acreditarii sale ca cercetator al arhivelor. ""A fost o afirmatie care suna ca un santaj: daca nu va mai fi acreditat, el va initia actiuni penale impotriva acestora sau se va ocupa de dosarele lor penale"", a spus Cazimir Ionescu. El a precizat ca, in aceste conditii, membrii Colegiului au decis sa trimita o adresa primului-ministru in care ii vor cere ""sa ia masurile care se justifica"" impotriva consilierului sau. ""Nu ma intereseaza Cazimir Ionescu. Sa fie sanatos"", a fost singurul comentariu facut de Olaru, care amenintase inca de saptamana trecuta ca se va adresa instantei daca CNSAS ii va retrage acreditarea, ca urmare a afirmatiilor sale ca cel putin sase persoane de pe lista de jurnalisti, supusa verificarii Colegiului de catre Asociatia Civic Media, ar fi colaborat cu Securitatea. Cu privire la aceste acuzatii, Cazimir Ionescu a declarat ieri ca Olaru are obligatia de a pune la dispozitia CNSAS documentele necesare, insa consilierul a raspuns ca nu are de ce sa faca acest lucru, deoarece documentele cu pricina se afla chiar in sala de studiu a institutiei. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.