Desfasurata pentru prima oara la Mamaia, intrunirea Comitetului Executiv a consfintit interzicerea stimulentelor financiare intre echipe, vanzarea de locuri de catre echipele nou-promovate si infiintarea unei Curti de Arbitraj. Pentru prima data i
Desfasurata pentru prima oara la Mamaia, intrunirea Comitetului Executiv a consfintit interzicerea stimulentelor financiare intre echipe, vanzarea de locuri de catre echipele nou-promovate si infiintarea unei Curti de Arbitraj. Pentru prima data in istoria FRF, o sedinta a Comitetului Executiv a fost organizata la Mamaia. Cum ne aflam in plin sezon turistic, iar responsabilii fotbalului romanesc nu puteau rata o binemeritata vacanta dupa o campanie intreaga de ""impliniri"" de-abia incheiata, care a culminat cu o noua absenta a echipei nationale de la un turneu final, acestia s-au miscat pana pe Litoral pentru a mai pune la cale soarta fotbalului romanesc. PREMIERA. Neasteptat, au fost adoptate cateva masuri care, macar teoretic, par sa avantajeze nivelul campionatului intern. Conform presedintelui Mircea Sandu, din sezonul viitor, gruparile care stimuleaza financiar adversarele contracandidatelor ar putea fi suspendate, amendate sau depunctate. ""Echipele risca suspendarea de la un an la doi ani, penalitate pecuniara sau ar putea fi depunctate de la 3 la 9 puncte"", a spus ""Nasul"". De asemenea, o alta decizie a Comitetului Executiv al FRF prevede ca o echipa sa nu mai poata cumpara locul unei alte formatii dintr-o liga superioara: ""A avut loc o modificare a ROAF, care prevede ca schimbarea unei divizii sa nu mai fie permisa. Echipele care promoveaza trebuie sa reziste minimum trei ani in divizia respectiva pana sa se faca schimb de locuri. S-au adus modificari si la contractele de asociere dintre cluburi. Se interzice unei echipe sa se divizeze sau sa se comaseze"". ORGANISM. Mircea Sandu a afirmat ca a fost aprobat noul statut al federatiei, precum si noile regulamente. Totodata, a fost creat un nou organism, denumit Curtea de Arbitraj, for care va judeca recursurile echipelor sanctionate sau care au primit decizii nefavorabile in timpul meciurilor. Presedintele acestei comisii va fi Mihaela Midis, in timp ce Gabriel Zbarcea va ocupa functia de vicepresedinte. De asemenea, Viorel Ros l-a inlocuit pe Doru Viorel Ursu la presedintia Comisiei de Disciplina. S-a mai stabilit ca o formatie care primeste patru cartonase galbene intr-o partida sa fie sanctionata pe viitor si din punct de vedere pecuniar, urmand sa plateasca pentru iesirile jucatorilor sai. MASURI
""S-a terminat cu vanzarea de locuri. Schimbarea unei divizii nu mai este permisa. Echipele care promoveaza trebuie sa reziste cel putin trei ani in divizia respectiva pana sa poata face schimb de locuri. Singura posibilitate pentru ca o formatie sa ia locul alteia este ca gruparea respectiva sa se transforme in societate pe actiuni""
Mircea Sandu
presedinte FRF ORGANISM
""Am stabilit sa infiintam un for nou, care se va numi Curtea de Arbitraj. Acest organism va analiza toate problemele legate de prestatiile arbitrilor si de protestele facute de cluburi. Fiecare grupare isi va putea alege 2-3 arbitri care sa-si dea cu parerea, acestia urmand sa fie total independenti de FRF""
Mircea Sandu
presedinte FRF SUPERSTITIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.