Stimate domnule Redactor-sef, In suplimentul ziarului dumneavoastra din 6 iulie 2006 s-a publicat articolul ""Filtre pentru o apa cu adevarat potabila"", scris de d-na Catiusa Ivanov, in care se fac acuzatii foarte grave legate de calitatea apei pot
Stimate domnule Redactor-sef,
In suplimentul ziarului dumneavoastra din 6 iulie 2006 s-a publicat articolul ""Filtre pentru o apa cu adevarat potabila"", scris de d-na Catiusa Ivanov, in care se fac acuzatii foarte grave legate de calitatea apei potabile (infiltratii in apa de retea, clorul de apa este cancerigen).
In virtutea dreptului la replica, va rugam sa publicati urmatoarele informatii:
1. Pe reteaua de distributie a apei potabile, indiferent de vechimea acesteia, apa este sub presiune si sunt excluse infiltratii de orice natura.
2. Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, orice substanta chimica, nu numai clorul, ingerata peste anumite limite ar putea genera cazuri de imbolnaviri grave.
3. Cantitatea de clor folosita pentru dezinfectia apei potabile, la fel ca si subprodusii acestuia, respecta intotdeauna limitele admise de legislatia romaneasca si europeana in vigoare si nu pot periclita sanatatea consumatorilor. In consecinta, clorul care se regaseste in apa distribuita pe retea nu este cancerigen.
4. Apa Nova verifica apa produsa 24 de ore din 24 prin analize complexe fizico-chimice, biologice si microbiologice. Laboratorul de Analiza Apa Potabila al societatii noastre este acreditat de RENAR, consumatorii avand astfel garantia calitatii apei potabile furnizate de Apa Nova. De astfel, buletinele de analiza a apei distribuite in Bucuresti (in care se gaseste parametrul clor) sunt la indemana tuturor consumatorilor, ele fiind afisate in 300 de farmacii din Bucuresti si pe site-ul nostru: www.apabucur.ro.
5. Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, organismul abilitat de lege pentru stabilirea potabilitatii apei, nu a emis pana in prezent nici o notificare privind
nerespectarea calitatii apei potabile.
In virtutea deontologiei profesionale, speram ca veti publica acest drept la replica. Andreas Baude, Director General

NOTA REDACTIEI: am acordat dreptul la replica solicitat de Apa Nova, dar vom reveni asupra subiectului cu interventii ale unor specialisti, precum si cu opiniile cetatenilor din Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.