Avocatul fratilor Camataru, Mihai Costea, a fost condamnat ieri la 13 ani de inchisoare. Tribunalul Bucuresti l-a gasit vinovat pe acesta de inselaciune prin care ar fi produs Primariei Capitalei o paguba de 13 miliarde de lei. Alte doua persoane
Avocatul fratilor Camataru, Mihai Costea, a fost condamnat ieri la 13 ani de inchisoare. Tribunalul Bucuresti l-a gasit vinovat pe acesta de inselaciune prin care ar fi produs Primariei Capitalei o paguba de 13 miliarde de lei.

Alte doua persoane acuzate in acelasi dosar au primit sapte, respectiv 12 ani de inchisoare. Sentinta de ieri nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel. Abia dupa ce procesul va trece prin toate etapele legale, condamnarea, daca va fi confirmata, va fi pusa in executare.
Cercetarile impotriva avocatului Costea au fost demarate in cursul anului 2004, chiar in timp ce acesta ii asista pe fratii Camataru in dosarele lor penale. Atunci, aparatorul a fost retinut pentru 24 de ore, dar instanta nu a emis mandat de arestare pe numele sau. Potrivit anchetatorilor, in perioada 1998-2001, cinci persoane, printre care si Mihai Costea, ar fi utilizat acte false si marturii mincinoase pentru a obtine ilegal trei imobile amplasate in zona centrala a Bucurestiului. Doua dintre cladirile situate pe strazile Sperantei si Radu Beller au fost apoi vandute, iar banii au intrat in buzunarele falsilor proprietari.
BAROUL ASTEAPTA. Avocatul Costea nu va fi deocamdata exclus din Baroul Bucuresti deoarece organele de decizie din cadrul profesiei trebuie sa astepte ca hotararea de condamnare sa ramana definitiva. Potrivit decanului Cristian Iordanescu, trebuie de asemenea sa se analizeze daca fapta pentru care avocatul a fost condamnat a fost comisa in exercitarea profesiei sau daca imaginea Baroului este prejudiciata. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.