Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri, dupa o saptamana de deliberari, recursul formulat de Ovidiu Tender impotriva prelungirii mandatului sau de arestare. Motivul principal invocat de procurori pentru mentinerea dupa gratii a omului de afaceri a f
Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri, dupa o saptamana de deliberari, recursul formulat de Ovidiu Tender impotriva prelungirii mandatului sau de arestare. Motivul principal invocat de procurori pentru mentinerea dupa gratii a omului de afaceri a fost necesitatea finalizarii anchetei in care Tender si Marian Alexandru Iancu sunt inculpati pentru mai multe infractiuni economice, care ar fi produs un prejudiciu de 2.700 de miliarde de lei vechi.
Omul de afaceri continua insa sa se afle intr-o situatie juridica cel putin ciudata: arestat in realitate, dar liber pe hartie. In urma cu cateva saptamani Tribunalul Bucuresti a dispus revocarea mandatului de arestare emis pe numele sau, deoarece acesta a fost emis cu incalcarea legii. Cu toate acestea, aceeasi instanta a dispus in paralel si prelungirea mandatului gasit nul, hotarare confirmata ieri de Curtea de Apel. Tender mai are astazi o singura posibilitate de a iesi din arest. Este vorba despre ultima faza a procesului legat de revocarea mandatului de incarcerare. Victor Ponta a anuntat aseara ca a fost cooptat in echipa de aparatori a lui Tender condusa de prof. Gheorghita Mateut, strict pe relatia cu Parchetul General. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.