Repartizarea computerizata in licee si scoli de arte si meserii a fost realizata ieri-seara, cu o zi inainte de termenul-limita prevazut pentru aceasta actiune. Cei care vor sa vada la ce liceu au intrat pot accesa www.admitere.edu.ro. Din motive
Repartizarea computerizata in licee si scoli de arte si meserii a fost realizata ieri-seara, cu o zi inainte de termenul-limita prevazut pentru aceasta actiune. Cei care vor sa vada la ce liceu au intrat pot accesa www.admitere.edu.ro. Din motive de securitate, dar si pentru a nu-i mai tine pe elevi in suspans, reprezentantii Ministerului s-au grabit sa-i repartizeze pe cei 140.846 de candidati care au completat fisele de optiuni. Dintre acestia, 98,77% au fost repartizati si doar 1,23%, mai exact 1.731, nu au fost repartizati, pentru ca au avut un numar prea mic de optiuni si medii mici. IN TOP. In zece licee din tara, ultima medie de admitere a fost peste 9,10, iar cea mai mare a fost nota maxima. Astfel, pe locul intai este Colegiul National ""Mihai Viteazul"" din Bucuresti, cu ultima medie de admitere 9,52, si cea mai mare 9,96 (280 de locuri), urmat de Colegiul National de Informatica ""Tudor Vianu"", cea mai mica medie 9,50, cea mai mare - 9,99 (106 locuri), Liceul Teoretic Ovidius din Constanta 9,39 - 9,92 (168 locuri). Pentru a doua etapa a repartizarii computerizate mai sunt in intreaga tara 6.598 de locuri la licee si 84.841 la scolile de arte si meserii. In aceasta etapa au fost repartizati doar candidatii care au promovat testele nationale sau care, in anii anteriori, au promovat examenul de Capacitate ori au obtinut certificatul de echivalare a examenului de Capacitate.
Rezultatele pot fi consultate pe adresa www.admitere.edu.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.