Impuscat in cap, pentru ca a indraznit sa se scalde in Lacul nr. 2 Bunget Vacaresti, judetul Dambovita, tanarul Constantin Radulescu a pierdut lupta cu moartea sambata noapte, dupa doua saptamani de chin. Lider al tineretului democrat Dambovita si
Impuscat in cap, pentru ca a indraznit sa se scalde in Lacul nr. 2 Bunget Vacaresti, judetul Dambovita, tanarul Constantin Radulescu a pierdut lupta cu moartea sambata noapte, dupa doua saptamani de chin.

Lider al tineretului democrat Dambovita si absolvent al Facultatii de Teologie, tanarul Constantin Radulescu nu a mai reusit sa-si implineasca visul de a ajunge preot. Viata lui a fost scurtata la numai 29 de ani de glontul ucigas tasnit din arma presedintelui Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Neamatori (AFAN) din Romania, Alexandru Radulescu.
Incidentul s-a petrecut in urma cu doua saptamani la Lacul Bunget din comuna damboviteana Vacaresti. Constantin Radulescu, sotia lui si alti trei prieteni se aflau acolo in incercarea de a scapa putin de caldura torida a sfarsitului de iunie. Anuntat de fiul sau si de doi paznici de faptul ca cinci persoane se afla in zona si refuza sa plece, seful AFAN, Alexandru Radulescu, si-a luat arma - pentru care nici macar nu mai avea permis legal - si a purces, chipurile, la ""intimidarea"" tinerilor. In acel moment, in apa se afla doar Constantin Radulescu, insotitorii sai fiind deja pe mal. Mai intai atacatorul a tras un foc de arma vertical si l-a somat pe tanar sa iasa din apa in 60 de secunde. Speriat, tanarul s-a conformat cerintei si s-a indreptat spre masina lui. Atacatorul a mai tras un foc de arma, astfel ca tanarul s-a aruncat pur si simplu in masina, prin portiera din dreapta, trecand peste locul pe care se afla sotia lui. Ca un turbat, seful AFAN a inceput sa loveasca masina cu teava armei si a tras din nou: chiar in capul victimei, glontul pornind de la o distanta de aproximativ jumatate de metru.
LUPTA CU MOARTEA. Tanarul a ajuns in coma la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Capitala. Avea imprastiate in creier aproape 100 de alice. Lupta pentru viata lui a fost acerba. Saptamana trecuta insa, starea lui s-a agravat. In ultimele zile el a fost tinut in viata doar cu ajutorul aparatelor medicale, iar sambata noapte a intrat in stop cardiorespirator. Medicii s-au chinuit sa-l resusciteze jumatate de ora. Decesul a fost inregistrat la ora 00:15. Trupul lui va putea fi ridicat de familie numai dupa ce va fi autopsiat de medicii legisti.
Balbaiala procurorilor damboviteni l-a lasat liber pe Alexandru Radulescu, omul care a tras. Dupa sase ore de audieri, el a scapat doar cu obligatia de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile. Act ce nu a fost nici macar datat. Cum seful AFAN incalcase si regimul armelor si munitiilor, cazul a ajuns de competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Procurorii DIICOT l-au retinut si au cerut arestarea lui pentru tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Dupa moartea victimei sale, el va fi acuzat pentru omor calificat, riscand sa petreaca ani multi in puscarie.
TENSIUNI. Evenimentul a generat tensiuni in cadrul comunitatii locale. Duminica trecuta, vreo 30 de sateni s-au adunat pe malul lacului si au daramat o baraca a paznicilor. A fost nevoie de interventia politistilor pentru aplanarea conflictului. Prietenii victimei au manifestat in fata Palatului Parlamentului. Ei s-au tinut de maini, formand un lant uman si au cerut o inasprire a legilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.