Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj va organiza pe 21 iulie un targ de locuri de munca pentru cei care vor sa lucreze la construirea Autostrazii Brasov - Bors, potrivit Rompres. Targul, care se va desfasura la Cluj-Napoca, a fost g
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj va organiza pe 21 iulie un targ de locuri de munca pentru cei care vor sa lucreze la construirea Autostrazii Brasov - Bors, potrivit Rompres. Targul, care se va desfasura la Cluj-Napoca, a fost gandit pentru a-i ajuta pe somerii clujeni, in special pe cei din zona rurala.
Functionarii agentiei au luat chiar legatura cu primarii din comunele clujene, carora le-au cerut sa identifice persoane care nu au de lucru si care ar putea sa fie angajate ca muncitori calificati si necalificati de compania americana Bechtel.
La targ vor fi scoase spre ocupare 1.200 de locuri de munca, din care 10% sunt posturi de ingineri, economisti, administratori, iar restul - de soferi, operatori de utilaje, electricieni, sudori, tamplari, dulgheri etc. si de muncitori necalificati.
Cei care nu vor fi angajati in ziua de 21 iulie mai au o sansa in primavara anului viitor, pana cand pot urma si un curs de calificare organizat de AJOFM. "Numarul locurilor de munca va creste cu siguranta de vreme ce proiectul va evolua si poate ajunge la trei, patru sau chiar cinci mii", a declarat directorul AJOFM, Daniel Don.
Dupa un an de renegocieri ale contractului incheiat cu Guvernul din 2004, compania americana Bechtel a reinceput, in urma cu doua saptamani, lucrarile la tronsonul 2 al Autostrazii Transilvania, care se afla pe teritoriul judetului Cluj. Autostrada Brasov - Bors va avea o lungime de 415 kilometri, iar costurile sunt estimate la 2,4 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.