Chiuiala mare la strand cu noaptea in cap. In atare conditii, nu e nevoie de ceas desteptator. Balconul nostru da spre strand. Si spre niste copaci prin care zburda veverite. Nici urma de autobuzele RATB-ului. Numai ca trebuie sa tragi

Chiuiala mare la strand cu noaptea in cap. In atare conditii, nu e nevoie de ceas desteptator. Balconul nostru da spre strand. Si spre niste copaci prin care zburda veverite. Nici urma de autobuzele RATB-ului. Numai ca trebuie sa tragi cu grija aer in piept, ca sa nu debusolezi plamanii greu incercati de tutun si de circulatia pe marile bulevarde ale Capitalei.
Azi e ziua lui Marin, unul dintre fotoreporterii nostri. Tortul - surpriza pentru Marin - l-am consumat de aseara. Din frisca. Avea pe el un portar (de fotbal) din martipan. Figurina l-a impresionat pe Marin, care a marturisit ca in copilarie a jucat ca portar. Niki, celalalt fotoreporter, i-a mancat capul portarului din martipan. Asta nu l-a impiedicat pe Marin sa implineasca 29 de ani.
Dimineata zilei aniversare a inceput pentru Marin la strand, unde se balaceau doamne cu nepoti si femei insarcinate. Am plecat jinduind dupa o baie in apa termala. Dar ne-am propus sa ne intoarcem cand om avea o clipa libera. Preventiv si drept cadou am achizitionat un colac cu care fotoreporterul nostru, neinitiat in tainele inotului, ar fi urmat sa se zbenguiasca prin apa. Bineinteles, n-am apucat nici macar sa-l umflam, daramite sa-l udam. Vizita scurta la ""crater"", pe un deal de langa Baile Felix. Auzisem ca pe acolo se dau oamenii cu parapanta. Nu i-am gasit. ""Astia mereu isi rup gatul pe aici"", ne-a explicat, binevoitor, un taran din zona.
De la crater am plecat pe la castelele de langa Alesd. Ne-am intors plini de ozon si lesinati de foame. Mai bine porumb fiert la doi lei bucata si gogosi la un leu, decat o noua experienta manelista intr-unul din restaurantele din Baile Felix. Caci cum ne asezam la vreo masa, cum incepea sa urle dragostea si banii din plamanii vreunui manelist. Seara, i-am dat o mana de ajutor colegului Catalin, care s-a documentat despre viata de noapte in statiune. Ah, si a batut Germania. La penaltyuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.