""Din septembrie, programul national de diabet va trece din finantarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in cea a Ministerului Sanatatii Publice (MSP)"", a anuntat Vlad Iliescu, secretar de stat in MSP. Pentru derularea programului de d
""Din septembrie, programul national de diabet va trece din finantarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in cea a Ministerului Sanatatii Publice (MSP)"", a anuntat Vlad Iliescu, secretar de stat in MSP. Pentru derularea programului de diabet pana la sfarsitul anului mai sunt necesare 300 de miliarde de lei vechi.

TAXA PE VICIU. Primii bani colectati de MS din taxa pe viciu vor fi alocati programului de diabet. Vlad Iliescu a mai precizat ca tot din septembrie medicamentele antidiabetice orale, compensate integral, vor fi livrate prin toate farmaciile cu circuit deschis. Totusi, insulina va fi livrata prin unitatile cu circuit inchis, respectiv prin centre de diabet sau farmacii ale spitalelor. In schimb va creste numarul farmaciilor care vor livra insulina, cu scopul de a reduce cozile formate pentru procurarea acestui produs.
Cristian Vladescu, presedintele CNAS, spune ca in programul de diabet sunt incluse 370.000 de persoane, dintre care trei sferturi iau medicamente antidiabetice, restul fiind insulinodependenti. Acestia din urma sunt cei care formeaza cozile de la centrele de diabet. Pe de alta parte, Marius Savu, presedinte ARPIM, avertizeaza ca Romania este printre putinele tari unde diabeticii isi procura insulina prin farmacii cu circuit inchis. Vlad Iliescu a mai anuntat ca va fi schimbata lista medicamentelor compensate si gratuite. ""Suntem intr-o etapa de evaluare profesionala impreuna cu comisiile de specialitate si evaluare financiara, impreuna cu CNAS a acestui sistem"", a declarat Vlad Iliescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.