""Cocosii"" zboara la Berlin

Franta a obtinut biletele pentru finala in urma victoriei la limita din partida cu lusitanii. In ultimul act, baietii lui Raymond Domenech vor intalni Italia.

Cele doua echipe au sarit peste momentele de tatonare specifice debutului de meci, asa ca Malouda a expediat primul sut spre poarta lui Ricardo inca din minutul 1. Portugalia a raspuns imediat cu un sut al lui Deco, respins cu greu de Barthez, goalkeeperul aflat la cel de-al 16 meci la Cupa Mondiala, un record pentru nationala Frantei. Avantul ofensiv al celor doua combatante s-a stins insa in perioada urmatoare, ritmul jocului scazand considerabil. Cel putin pana in minutul 32, cand s-a consumat cel ce avea sa devina momentul-cheie al intalnirii: Ricardo Carvalho i-a agatat piciorul lui Henry in interiorul careului, iar uruguayanul Larrionda a aratat fara ezitare punctul de la 11 metri. Responsabilitatea executiei i-a revenit lui Zidane, care a transformat insa impecabil, cu toate ca Ricardo s-a aflat ""pe minge"".
CALIFICARE. In partea a doua a jocului, desi obligati sa atace, baietii lui Scolari nu au reusit initial sa provoace prea mari batai de cap defensivei ""cocosilor"". Elevii lui Raymond Domenech au lasat impresia ca ei sunt cei care controleaza situatia. Totusi, pe final, Barthez era sa strice sarbatoarea francezilor, balbaind o minge la un sut al lui Cristiano Ronaldo. Apoi, in minutele de prelungire, lusitanii au avut mai multe ocazii de a egala. Nu s-a intamplat insa nimic, asa ca Franta ajunge in finala de la Berlin, acolo unde va juca impotriva Italiei.

PORTUGALIA - FRANTA 0-1