Cazul Canalului Bistroe, construit de Ucraina in Delta Dunarii, a fost discutat ieri in cadrul unei intalniri bilaterale romano-ucrainene de la Odessa. Delegatia romana a subliniat din nou faptul ca Ucraina trebuie sa-si respecte obligatiile asum
Cazul Canalului Bistroe, construit de Ucraina in Delta Dunarii, a fost discutat ieri in cadrul unei intalniri bilaterale romano-ucrainene de la Odessa.

Delegatia romana a subliniat din nou faptul ca Ucraina trebuie sa-si respecte obligatiile asumate prin tratatele internationale semnate si sa tina seama de prevederile acestora in construirea Canalului Bistroe pentru a se evita astfel impactul negativ asupra Rezervatiei Biosferei. Guvernatorul Deltei Dunarii, Paul Cononov, a dat citire unui material redactat de partea romana in care se face vorbire despre situatia actuala din Rezervatie, la doi ani de la inceperea lucrarilor de catre partea ucraineana. Pe ordinea de zi a conferintei la care participa ambii ministri de Externe mai figureaza discutii despre delimitarea platoului continental, conflictul din Transnistria, minoritatea romana din Ucraina si cooperarea in regiunea Marii Negre. Canalul Bistroe a fost inaugurat pe primul tronson in urma cu doi ani, dupa cateva luni de lucrari indelung contestate de partea romana si de comunitatea internationala. Lucrarile la faza a doua (dragarea a 11 praguri de-a lungul bratului Chilia) au fost sistate la inceputul anului 2005. De atunci, autoritatile de la Kiev au facut declaratii contradictorii, au anuntat de mai multe ori atat ca renunta la proiect, cat si ca acesta va fi finalizat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.