Barbatul din Lugoj suspectat de terorism a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, de judecatorii Curtii de Apel Timisoara. El risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare. Florin Lesch a fost urmarit de SRI Timis mai bine de doi ani, in urma

Barbatul din Lugoj suspectat de terorism a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, de judecatorii Curtii de Apel Timisoara. El risca o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare.

Florin Lesch a fost urmarit de SRI Timis mai bine de doi ani, in urma unor informatii care scoteau in evidenta faptul ca acesta ar face parte dintr-o celula bosniaca a unei ample retele teroriste.
ISLAMIST. In toata durata filajului, Lesch a fost urmarit pas cu pas, reusind sa se dovedeasca faptul ca, intr-o perioada de stagiu, efectuat in 1996 pe teritoriul fostei Iugoslavii, lugojeanul a trecut la islamism, devenind un sustinator fanatic al fratilor sai musulmani. In timpul verificarilor, ofiterii de informatii au reusit sa intercepteze o serie de mesaje de amenintare, in numele cauzei islamice, trimise de Florin Lesch mai multor posturi de televiziune din tara si din strainatate, printre care si CNN. Luni seara, Lesch a fost arestat pe raza statiunii balneoclimaterice Buzias-Timis in timp ce se indrepta spre Timisoara, pe o ruta ocolitoare. Lugojeanul a fost retinut la bordul unui autoturism Renault, proprietate personala, inmatriculat cu nr. TM 08 POU. In prima faza a declarat anchetatorilor ca intentiona sa detoneze masina-capcana in Complexul Studentesc din Timisoara, in apropierea unei terase deosebit de populate pe parcursul campionatului mondial de fotbal. Expertii din cadrul Protectiei Civile Timis sustin ca daca manevra ar fi reusit, masina-capcana, cu cele doua butelii si rezervorul plin cu combustibil, ar fi putut distruge o cladire intreaga si ar fi facut minimum 100 de victime.

RETINUT. Cioloca Florin, complice cu Lesch si cu Buta, era un electronist amator si un cunoscut hacker


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.