In ultimele numere ale suplimentului am abordat cateva subiecte calde si pe care le-am considerat a fi de interes cetatenesc major. Taierea si toaletarea arborilor care se prabusesc omorand oameni sau producand pagube considerabile, mentalitatea
In ultimele numere ale suplimentului am abordat cateva subiecte calde si pe care le-am considerat a fi de interes cetatenesc major.

Taierea si toaletarea arborilor care se prabusesc omorand oameni sau producand pagube considerabile, mentalitatea suburbana de a azvarli in strada tot ce nu ne mai trebuie in casa, de la frigidere si masini de spalat ruginite pana la mobila, moloz, rame de fereastra sau tocuri de usa sau marea afacere a instalarii repartitoarelor de costuri au fost numai cateva dintre aceste subiecte. Am cosiderat de datoria noastra sa semnalam ce ni se pare anormal sau amoral in cetate, sa atragem atentia asupra faptului ca exista solutii de remediere, ca legea trebuie respectata daca este dreapta sau schimbata daca este stramba. Pe forumurile publicatiei, asa cum este si firesc, unii ne-au laudat, altii ne-au injurat. Autoritatile de obicei nu reactioneaza in nici un fel, functionand mai departe pe principiul ""cainii latra, ursul trece"". Dar ce ma intriga cel mai mult este atitudinea de noncombat, lehamitea, abandonul in care se cantoneaza majoritatea celor care ar trebui sa se alature demersului nostru jurnalistic. Avem insa si cititori dispusi sa iasa la atac, suna la redactie, semnaleaza nereguli sau aduc dovezi concrete in sprijinul afirmatiilor noastre, uneori pur teoretice ori sprijinite pe elemente juridice sau administrative. Domnul Andrei Nicolae din Bucuresti (Cartierul Balta Alba) a telefonat sa ne spuna ca firma care instaleaza repartitoare in blocul in care el locuieste a informat administratia ca a scazut procentul de aparatamente care trebuie ""contorizate"" de la 80% la 50%. Adica, ""bai fraierilor, macar jumate sa va lasati pacaliti!"". Mai mult decat atat, in cutiile de scrisori au aparut fluturasi cu o oferta mai avantajoasa, la un pret mai mic si cu plata in mai multe rate. Cum credeti ca a comentat meseriasul care executa lucrarea? ""Suntem tot noi, e pseudo-concurenta."" Va las sa comentati singuri substratul acestui tip de activitate.
Un alt cetatean ne-a chemat sa fotografiem taierea unui plop ce statea sa cada peste un bloc din Cartierul Tineretului, iar altul sa imortalizam tupeul unui vecin inca neidentificat care a aruncat pe trotuar, pe o artera importanta, mobila veche.
Asteptam de la citiorii nostri cat mai multe gesturi de acest fel pentru a demonstra impreuna ca, atunci cand ""cainii"" latra cu toata convingerea, ""ursul"" face stanga-mprejur si se intoarce in salbaticia de unde a venit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.