In mai putin de o luna, tinerele romance din strainatate care au fost alese in urma preselectiei se vor prezenta la cantonamentul Miss Diaspora 2006, de la Mangalia. Le asteapta saptamani de pregatire pentru marea finala din 9 august.

Concursul Miss Diaspora 2006 vine cu o premiera deosebita: trofeul care va fi inmanat celei mai frumoase romance din strainatate a fost creat de un artist plastic strain. Este vorba despre Walter Pugni, unul dintre cei mai valorosi artisti plastici contemporani ai Italiei. Pugni este totodata creatorul ""Leului de Aur"" care se decerneaza anual la Festivalul de Film de la Venetia, al trofeului Festivalului San Remo, iar operele sale sunt expuse in aer liber la Monte Carlo si Monaco. In acest an, Walter Pugni a fost presedintele juriului la concursul Miss Italia nella€™ Mondo - echivalentul italian al Miss Diaspora Romania.
Printre finalistele care vor urca pe scena din Callatis pe 9 august se numara Andreea Elena Ambrosa din Italia, Roxana Maxim din Irlanda, Adelina Murgoci din Franta, Athena Budac din SUA, Loredana Sachelariu din Australia, Elena Panait din Austria, Mihaela Mihu si Anca Murariu din Italia (Nord), Sandrina Rusu din Germania, Pongracz Elinor din Marea Britanie, Alexandra Beldiman si Andra Voicu din Belgia, Theodora Banica din Luxemburg.

PERIPETII