Echipa de fotbal ecuadoriana a coborat triumfal de pe inaltimile Muntilor Anzi, calificandu-se pentru a doua oara consecutiv (prima data in 2002) la un campionat mondial de fotbal. Reusita ii apartine in mare masura antrenorului Luis Suarez, devenit

Echipa de fotbal ecuadoriana a coborat triumfal de pe inaltimile Muntilor Anzi, calificandu-se pentru a doua oara consecutiv (prima data in 2002) la un campionat mondial de fotbal. Reusita ii apartine in mare masura antrenorului Luis Suarez, devenit peste noapte eroul tarii sale. Echipa a fost botezata de unii suporteri ""La Banana Mecánica"", aluzie la culoarea galbena a echipamentului sportiv ecuadorian. Pe de alta parte, Ecuador exporta cea mai mare cantitate de banane din intreaga lume. Cu totii ne intrebam cum se joaca fotbal la inaltimea de 2.850 m, altitudinea la care se afla capitala Quito. Cei mai multi dintre noi ar suporta cu greu aceasta altitudine, chiar si numai pentru cateva zile. Dar sa mai si joci fotbal, si sa o faci si bine!

PREFERINTE. Oare ce mananca ecuadorienii ca sa poata sta cu ""capul in nori""? In principal, fructe exotice, peste si fructe de mare, cartofi, crevete marinate in suc de lamaie, porumb prajit, placinte umplute cu carne foarte condimentataa€¦ Supele raman insa specialitatea bucatariei ecuadoriene. Se mananca supa la pranz sau la cina, in fiecare zi a anului. Vedetele sunt ""sopa locro"" (cu branza, avocado si cartofi) si ""chupe de pescado"" (cu peste si legume). Dupa supa, puteti comanda ""seco de pollo"" (tocana de pui cu garnitura de orez si felii de avocado), ""lomo salteado"" (friptura subtire de vita acoperita cu ceapa si rosii), ""seco de chivo"" (tocana de capra cu orez din abundenta), ""totillas de maiz"" (placinte subtiri de porumb) sau ""choclo"" (porumb prajit).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.