Atunci cand interesele politice sau economice o cer, cea mai elementara aritmetica cade in derizoriu. Este exact situatia petrecuta marti, 20 iunie, la Camera Deputatilor, cu prilejul votului final asupra proiectului Legii Camerelor de Comert si In
Atunci cand interesele politice sau economice o cer, cea mai elementara aritmetica cade in derizoriu.
Este exact situatia petrecuta marti, 20 iunie, la Camera Deputatilor, cu prilejul votului final asupra proiectului Legii Camerelor de Comert si Industrie. Avizul emis de Consiliul Legislativ cu nr. 228 din 18 martie 2006 este imperios cand declara ca ""prin obiectul de reglementare, propunerea legislativa se incadreaza in categoria legilor organice"", ceea ce are ca urmare faptul ca pentru adoptare in Camera Deputatilor este nevoie de votul a 2/3 din numarul deputatilor, in mod explicit cel putin 172 voturi favorabile. Ei bine, nu! In dispretul respectarii literei si spiritului Constitutiei, conducerea Camerei inferioare a Parlamentului Romaniei a declarat adoptat proiectul Legii in discutie, chiar daca voturile favorabile au fost, mari si late, numai 137. 99 au fost impotriva, 11 abtineri, iar 11 deputati nu s-au exprimat.
Ambiguitatea aritmeticii politice romanesti este din nou confirmata, dar dispretul fata de Constitutie si mentalitatea ca ""legea suntem noi"" nu trebuie sa ramana neamendate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.