Utilizatorii serviciilor e-mail de la Yahoo, comunitatii online Orkut, a celor de la Google ori ai serviciului de plati electronice PayPal, detinut de eBay, au fost sub atac in ultimele saptamani.

Toate cele trei companii au rezolvat rapid problemele de securitate. Atacurile asupra celor trei servicii foarte populare au aparut in conditiile in care Microsoft si-a rezolvat in ultima vreme cele mai usor de exploatat probleme de securitate, precum cele legate de clientul e-mail ori browserul web. Prin urmare, se poate spune ca atacatorii incep sa se reorienteze spre terenuri mai fertile.
PROBLEME. Recent, un vierme a atacat utilizatorii Yahoo, profitand de o problema de securitate a tehnologiei Ajax (Asynchronous JavaScript and XML). Nici macar nu era nevoie ca utilizatorul sa dea click pe un link sau sa deschida un atasament. Era suficient sa deschida un mail venit din partea altui utilizator infectat. Viermele se transmitea automat tuturor contactelor din Adress book si transmitea creatorului sau toate e-mail-urile gasite, probabil pentru a fi folosite la spam.
PayPal a reusit sa rezolve destul de repede o problema de securitate care ii deturna utilizatorii spre site-uri capcana. Omul scria corect adresa web, dar ajungea la alta destinatie, pastorita de hackeri.