VARSOVIA - Comunismul, la zid
Episcopii polonezi au apreciat, intr-un moment in care puterea pregateste o lege care ii sanctioneaza pe fostii agenti ai serviciilor secrete, ca regimul comunist si aparatul sau trebuie judecate inaintea colaboratorilor acestora.

LUXEMBURG - Fuziune gigant
Grupul siderurgic Arcelor a acceptat oferta de fuziune a rivalilor de la Mittal Steel, firma care detine si fostul Sidex Galati. Fuziunea va da nastere unui gigant mondial al otelului. Discutiile finale au durat noua ore.
TURCIA - Explozie in statiune
Trei persoane au murit si alte 25 au fost ranite ieri in urma unei explozii produse la Manavgat, zona situata la circa 100 de kilometri est de Antalya. Autoritatile banuiesc ca au de-a face cu un atentat terorist.
IRAK - Rusii au fost ucisi
Cei patru diplomati rusi tinuti ostatici in Irak au fost executati, sustine o grupare irakiana. ""Este vorba despre o razbunare pentru torturile, suferintele, provocate de guvernul necredincios rus"", se arata intr-un text postat pe internet.

BAGDAD - Saddam, ridicol
Saddam Hussein este convins ca in procesul pentru crime impotriva umanitatii va fi condamnat la moarte, dar spera ca SUA vor folosi sentinta ca parghie pentru a obtine ajutorul sau in eforturile impotriva insurgentei irakiene.
RAPORT - Rusia, nepregatita
Rusia nu indeplineste standardele democratice pentru apartenenta la G8, iar preluarea de Moscova a presedintiei grupului celor mai bogate tari risca sa distruga credibilitatea acestuia, apreciaza un raportal Foreign Policy Centre.
SUA - Planuri de retragere
Comandantul fortelor americane din Irak a elaborat un plan care prevede reduceri importante ale efectivelor pana la sfarsitul anului 2007, informeaza cotidianul New York Times. Primele reduceri ar urma sa aiba loc in septembrie.

WASHINGTON - Justificarea spionarii
Vicepresedintele american, Dick Cheney, a declarat ca programul secret care le
permite oficialilor SUA sa examineze mii de tranzactii bancare private a fost legal si a reprezentat o arma ""absolut esentiala""
in razboiul antiterorist, relateaza cotidianul New York Times. Cheney a criticat presa pentru dezvaluirea programului. Timp de aproape cinci ani, Departamentul Trezoreriei a interceptat inregistrarile SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), din Bruxelles, cautand dovezi ale activitatii grupurilor teroriste. Inregistrarile analizate implica in principal transferuri spre
sau dinspre Statele Unite.