Britanicii s-au calificat in sferturile de finala dupa un meci tern contra surprizei Ecuador. Succesul Angliei a fost transat in minutul 60, cand capitanul David Beckham a executat in stilu-i clasic o lovitura libera.

In pofida suflului razboinic insuflat de cei peste 30.000 de spectatori prezenti in tribunele arenelor stadionului Stuttgart, elevii lui Eriksson au inceput moale, incapabili sa puna probleme la poarta excentricului Mora.
SPAIMA. Surprinzator, sud-americanii au trecut pe langa gol in minutul 16, cand stoperul John Terry i-a facut cadou o pasa ideala golgeterului ecuadorian, Carlos Tenorio, care a intarziat finalizarea, si englezul si-a rascumparat eroarea, deviind in bara transversala. Pana la pauza, unicul varf trimis pe teren de Eriksson, Wayne Rooney, nici macar n-a contat intre masivii fundasi ecuadorieni. Chinul englezilor a durat pana in minutul 60, cand David Beckham a executat impecabil o lovitura libera de la circa 25 de metri si a facut inutil plonjonul lui Mora. Starul celor de la Real Madrid a rescris si istoria, devenind primul jucator englez care marcheaza la trei editii consecutive ale Cupei Mondiale, 1998, 2002 si 2006.
INCIDENTE. In ziua meciului de ieri, suporterii germani si cei englezi au provocat grave incidente in centrul orasului Stuttgart. Politia locala a intervenit in forta, operand aproximativ 400 de arestari. Cei mai muti dintre retinuti au fost celebrii ""hooligans"" englezi.

Sub semnul violentei

Citeste si:

Confruntarea de la Stuttgart a fost prefatata de adevarate lupte de strada, purtate intre celebrii ""hooligans"" si suporterii germani care sarbatoreau calificarea echipei lui Jurgen Klinsmann in sferturile de finala.

Inca de dimineata, orasul german a fost luat cu asalt de cei aproximativ 60.000 de fani britanici sositi sa-i incurajeze pe Beckham, Gerrard si compania.
RAZBOI. Dusmania si rivalitatea care domneste de decenii intre nemti si englezi a izbucnit pentru prima oara la acest turneu final in centrul Stuttgartului. Fanii englezilor, care ocupasera terasele, au fost reperati de cei ai Germaniei, iar ciocnirile au fost inevitabile. Cu toata interventia politiei, care a operat si 378 de arestari, majoritatea printre suporterii din Albion, evenimentele au degenerat, iar multe localuri au avut de suferit in urma incidentelor.

SALTATI. Pana la ora jocului, politistii au operat 378 de arestari