Una dintre cele mai mari si importante case de bijuterii de lux din lume, si anume casa franceza Van Cleef & Arpels, sarbatoreste in acest an implinirea a 100 de ani de la deschiderea primului sau magazin in Place Vendôme din Paris.

Cu aceasta ocazie, Van Cleef & Arpels dezvaluie 11 bijuterii exclusive, create dupa schite din arhiva casei - din anii a۪20 pana in anii a۪60 - , dar niciodata realizate. Prin colectia aniversara intitulata ""Comori dezvaluite"", Van Cleef & Arpels ilustreaza spiritual marcii, permanenta inovatie stilistica si tehnica, precum si maiestria exceptionala a bijutierilor casei. Fiecare piesa a colectiei ""Comori descoperite"" reflecta atractia deosebita a bijutierului francez pentru natura exuberanta si perfectiune. Tehnica folosita de Van Cleef & Arpels este aceea de imbinare armonioasa a pietrelor pretioase, suportul din metal nefiind vizibil. Evenimentul ""Reflectii asupra eternitatii"", prin care se vor celebra cei 100 de ani de existenta ai magazinului Van Cleef & Arpels din Place Vend̫me, va avea loc in luna iulie.
RICHEMONT SI HELVETANSA. Casa franceza de bijuterii Van Cleef & Arpels face parte din grupul Richemont, numarul doi mondial in industria luxului. Richemont este prezent si in Romania cu cateva marci celebre precum Chaumet sau marcile de ceasuri Vacheron Constantin, Piaget, Baume & Mercier sau Jaeger Le Coultre, toate prin compania Helvetansa.