Nimic nu este mai fals decat faptul ca femeia este mai barfitoare decat barbatul. Acest mit a fost nascocit de barbatii de la sat, deoarece femeile batrane se adunau la porti si discutau pana seara tarziu, din lipsa de ocupatie. Mai mult, unii ba
Nimic nu este mai fals decat faptul ca femeia este mai barfitoare decat barbatul.

Acest mit a fost nascocit de barbatii de la sat, deoarece femeile batrane se adunau la porti si discutau pana seara tarziu, din lipsa de ocupatie. Mai mult, unii barbati ""acuzau"" femeile din sat de cele mai mari nenorociri care se abateau asupra acestuia: seceta, cutremure, inundatii: ""Barfiti de se cutremura pamantul!"" sau ""mintiti de se usuca pamantul!"". Insa adevaratele barfe erau in carciuma si majoritatea lor erau despre asa-zisele barfitoare: ""Ai vazut-o pe tata Leana, in fiecare seara baga raca intre Viorel si fiica lua€™ fina Oita. Uita-te la mine de n-o sa-i desparta pe saracii tineri, ca cica Viorel vrea sa se-nsoare cu fii-sa pentru pamant. Da la urma urmei, chiar daca-i adevarat, sa se bucure ca o ia pe urata aia cineva"". Si practic barfa se naste din teama ca altcineva te barfeste. (Alex Anghel)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.