Sistemul sanitar romanesc sufera de subfinantare cronica, a fost concluzia dezbaterii cu tema ""Cat de sanatoasa este reforma sanatatii"", organizata de Institutul ""Ovidiu Sincai"". Contrar afirmatiilor deputatului PNL Grigore Craciunescu, care
Sistemul sanitar romanesc sufera de subfinantare cronica, a fost concluzia dezbaterii cu tema ""Cat de sanatoasa este reforma sanatatii"", organizata de Institutul ""Ovidiu Sincai"".

Contrar afirmatiilor deputatului PNL Grigore Craciunescu, care a sustinut ca datoriile din sistemul de sanatate acumulate au fost platite, Ion Ciceala, director executiv al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale, a spus ca acestea nu s-au achitat, pentru ca au depasit contractul cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Prof. dr. Sorin Oprescu a atras atentia ca: ""Toate problemele pornesc de la subfinantare si lipsa strategiilor de dezvoltare. Nu cere nimeni bani, ci doar sa se deblocheze fondul asigurarilor de sanatate, care trebuie sa devina autonom. Altfel subfinantarea nu va fi rezolvata. Este pentru prima data in istoria postdecembrista cand nu se mai face publica suma colectata din contributiile la asigurarile de sanatate"". In replica, Grigore Craciunescu, membru al comisiei de sanatate, a spus ca sistemul sanitar va dispune de mai multe fonduri de la
1 ianuarie 2007, cand cei 5,5 milioane de pensionari vor incepe sa cotizeze la fondul asigurarilor de sanatate, dar fara ca pensia sa le fie afectata. (Steluta Indrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.