Cand va implini, la 13 august, onorabila varsta de 80 de ani, presedintele Cubei, Fidel Castro, va primi un cadou de neuitat. Mai vechiul sau prieten, seful statului bolivian, Eco Morales, si-a pus deja bucatarii la munca. SA SE SATURE. Pentru ziua
Cand va implini, la 13 august, onorabila varsta de 80 de ani, presedintele Cubei, Fidel Castro, va primi un cadou de neuitat. Mai vechiul sau prieten, seful statului bolivian, Eco Morales, si-a pus deja bucatarii la munca.
SA SE SATURE. Pentru ziua de nastere, sarbatorita, ca in fiecare an, cu mare pompa, presedintele cubanez va primi din partea omologului bolivian un tort pe baza de faina de coca. Morales, care a ajuns la putere, in ianuarie 2006, aparandu-i pe cultivatorii de coca, a initiat o campanie prin care vrea sa arate lumii intregi ca frunzele acestei plante pot fi folosite legal la diverse preparate culinare.
Morales a primit un milion de dolari de la omologul sau din Venezuela, Hugo Chavez, pentru a dezvolta industria care se ocupa de reabilitarea acestei plante, prin folosirea frunzelor in fabricarea medicamentelor. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.