Toaletele pe cari le arboram pe strada sunt din ce in ce mai colorate, mai inflorate si mai vii. Vara e in toiu. ""As dori sa cunosc exact programul zilnic al toaletei de vara."" Iata-l in cateva cuvinte: dimineata vei purta tailler-ul de olanda,
Toaletele pe cari le arboram pe strada sunt din ce in ce mai colorate, mai inflorate si mai vii.

Vara e in toiu. ""As dori sa cunosc exact programul zilnic al toaletei de vara."" Iata-l in cateva cuvinte: dimineata vei purta tailler-ul de olanda, despre care ti-am mai vorbit. Pantoful asortat va fi de cele mai multe ori un pantof de sport. Daca acest tailleur nu indeplineste conditiunea de a fi suficient de racoros, vei putea desigur purta o rochita dintr-un material lavabil, imprimat. Imprimeul preferat al diminetii sunt dungile sau in orice caz desenuri liniare, patratele sau bobite. (...) ""Care e materialul preferat: crepe de chine-ul sau voalul?"" Anul acesta se vede din nou o preferinta pentru matasurile mai grele sau pentru materialul apretat. ""Apretat?"" Da. Taftaua imprimata si brodata, dar mai ales organdi-ul in culori pastel, bleu, roz (...). Ghirlande de flori vor fi purtate in jurul gatului in chip de colier. Influenta florilor merge atat de departe, incat chiar moda plajei va fi stapanita de ea.
(din Ilustratiunea Romana,
nr. din 19 iunie 1935)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.