Daca vrei sa pleci in drumetie pe munte, este bine sa stii cateva lucruri despre cum iti poti pregati hrana. Pe montaniarzi - fie ei ""de week-end"" ori ""de toata saptamana"" - ii recunosti dintr-o privire. Au acelasi pas sigur, aceeasi pr

Daca vrei sa pleci in drumetie pe munte, este bine sa stii cateva lucruri despre cum iti poti
pregati hrana.

Pe montaniarzi - fie ei ""de week-end"" ori ""de toata saptamana"" - ii recunosti dintr-o privire. Au acelasi pas sigur, aceeasi privire scrutatoare, de parca de pe peronul Garii de Nord ar putea vedea pana in inima muntelui. Cei mai seriosi sunt echipati cum se cuvine si au intotdeauna cu ei minimum necesar pentru cateva zile si nopti pe munte. Prieteni ai cararilor (marcate sau nemarcate) ce ratacesc prin codri, nu se sfiesc adesea sa-si ia ramas-bun de la cabanier pentru o noapte in sacul de dormit sau in cort. Si, cum pe munte nu poti face fata daca nu te hranesti adecvat, ei stiu si tainele pregatirii focului, si pe cele ale prepararii hranei, respectand veritabile ""tehnici de supravietuire"".

Marius Alexandru bate de 17 ani muntele. ""Am fost si la Garbova, si la Paraul Rece, si in Bucegi, pe Postavarul, pe Grohotis ori in Muntii Neamtului. Si nu e an in care sa nu merg la Poiana Narciselor, apoi la Vanturis, la rododendroni... A, si neaparat primavara la Poiana Stanii, pentru branduse si ghiocei...""

LEMN. Este important sa alegi lemnul potrivit pentru foc


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.