O delegatia oficiala chineza, condusa de Excelenta Sa, Xu Jian, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania si formata din oameni de afaceri din China, a vizitat, vineri dimineata, complexul comercial Dragonul Rosu din Bucuresti.

O delegatia oficiala chineza, condusa de Excelenta Sa, Xu Jian, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania si formata din oameni de afaceri din China, a vizitat, vineri dimineata, complexul comercial Dragonul Rosu din Bucuresti.

Subiectele principale ale dezbaterilor ce au avut loc intre delegatia oficiala si Dumitru Nicolae, presedintele grupului NIRO, initiatorul acestei intruniri, au fost legate de comunitatea chineza din Romania si de posibilitatile de dezvoltare a relatiilor de afaceri romano-chineze. Un punct important pe agenda discutiilor l-a constituit Proiectul China Town Romania.
Din delegatia oficiala chineza au facut parte, pe langa Ambasadorul Chinei in Romania, reprezentanti ai Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Fujian, Asociatiei Unite a Oamenilor de Afaceri Chinezi, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Qing Tian, Asociatiei Cineze pentru Industrie si Comert, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Hunan, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Henan, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Lishui, Asociatiei Internationale a Oamenilor de Afaceri din Fengjia si ai Asociatiei Tineretului Chinez Unit. La manifestare a fost invitata si mass-media chineza, delegatia oficiala fiind insotita de jurnalisti reprezentanti ai Ziarului Chinez si ai Cotidianului Economic Chinez.
Aceasta vizita este o urmare fireasca a investitiilor substantiale pe care NIRO Group le deruleaza in zona comerciala Dragonul Rosu. Membrii delegatiei oficiale s-au dovedit a fi extrem de interesati de Proiectul Chinatown, care este unul ambitios si de mare anvergura, care va duce atat la dezvoltarea comunitatii chineze din Romania, cat si a relatiilor comeriale dintre oamenii de afaceri chinezi si cei romani.

Urmeaza construirea zonei rezidentiale "China Towers"
Din proiectul Chinatown a fost finalizata prima etapa, prin inaugurarea, la sfarsitul anului trecut, a complexului comercial Dragonul Rosu Megashop, care reprezinta un pas important catre un comert civilizat, in conformitate cu legislatia romana, dar si cu legislatia europeana in domeniu.
Chinatown Romania este un proiect de anvergura, structurat pe trei zone distincte. El va cuprinde o zona comerciala "Dragonul Rosu", centrul de afaceri "China Business Center" si zona rezidentiala "China Towers".
Prima zona, cea comerciala - "Dragonul Rosu" se intinde pe o suprafata de circa 80 de hectare, cuprinde deja 3.000 de magazine deschise, pana la sfarsitul anului 2006 urmand a se deschide alte 2.000 astfel de locatii, in cadrul a 6 pavilioane specializate pe tipuri de marfuri.
"China Business Center" va fi un imobil impozant, cu 16 etaje, care va cuprinde birouri, sali de conferinta si un spatiu expozitional permanent cu o suprafata de 100.000 de mp.
Peste 400 de companii din China isi vor deschide aici reprezentante comerciale. Complexul are menirea de a facilita parteneriatele de afaceri dintre companiile din China, Romania si tarile Uniunii Europene.
"China Towers" va fi un complex rezidential, format din 12 blocuri, cu un total de 600 de apartamente. Primele 2 blocuri sunt in constructie, fiind ridicate mai mult de jumatate. Urmeaza ca, pana in 2007, sa fie date in folosinta 6 astfel de blocuri de locuinte.
Investitorul - NIRO Group - si Comunitatea de afaceri chineza din Romania si-au dat mana pentru ca, la finalul investitiei, "ChinaTown Romania" sa fie o punte importanta a relatiilor comerciale dintre Uniunea Europeana, Romania si China.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.