Daca analizele constata ca omul este infectat cu virus hepatitic B se trece la o terapie impotriva hepatitei acute cu interferon din clasa citostaticelor sau/si cu lamivudina. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infec
Daca analizele constata ca omul este infectat cu virus hepatitic B se trece la o terapie impotriva hepatitei acute cu interferon din clasa citostaticelor sau/si cu lamivudina.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""M. Bals"", explica infectia cu virus hepatitic B. Din cei infectati cu virus B si tratati, 40% raman infectati cu virus B si se continua terapia. Dupa sase luni, acesti 40% ramasi infectati cu B sunt analizati din nou. Daca li se descopera in sange anticorpi HBS inseamna ca s-au vindecat si vor duce o viata normala. Daca insa analizele nu pun in evidenta prezenta anticorpilor HBS in sange, omul respectiv ramane cu antigenul HBS, care semnaleaza prezenta virusului B, dar aceasta developare a antigenului HBS nu spune daca virusul doarme sau este activ. De aceea, se mai face o analiza: incarcatura virala. Daca incarcatura este nedetectabila, se analizeaza un tip de marker Hbe, care spune daca ai ramas cu virus B prezent si deci prezinti risc sa contaminezi pe cale sexuala partenera cu virus B. Daca se descopera anticorpi Hbe, riscul de raspandire pe cale sexuala a infectiei e mic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.