Sub privirile presedintelui FRF, Mircea Sandu, aflat printre invitatii FIFA in tribunele stadionului din Nürnberg, Anglia a tremurat serios pentru a obtine victoria si biletele pentru ""optimi"".

Peste 25.000 de englezi au trait majoritatea timpului cu spectrul aproape ingrozitor al unui semiesec in fata unei echipe formate din jucatori care asigura cantitatea neglijabila din esaloanele inferioare engleze.
STEREOTIP. Desi s-a calificat, trupa lui Sven-Goran Eriksson a practicat un joc lipsit de idei, ""citit"" mai mereu de artagosii fundasi din Trinidad&Tobago. Cu Frank Lampard inexistent si Steven Gerrard renascut abia in prelungiri, englezii n-au trait decat prin ploaia de centrari asigurata de David Beckham. Primit cu urale din tribune, Wayne Rooney a debutat si el in turneul final, dar impactul sau asupra jocului a fost egal cu zero.
ZVACNIRI. In minutul 83, una din zecile de crosuri aruncate de Beckham a fost transformata in gol de longilinul Peter Crouch, care pana atunci exasperase pe toata lumea cu ratarile. La pamant, bravii descendenti ai legendarilor pirati din Caraibe au incasat si cea de-a doua lovitura, in primul minut al prelungirilor. Steven Gerrard a salvat ceva din impresia modesta, trimitand una dintre torpilele sale binecunoscute in vinclul portii aparate de Hislop.

ANGLIA - TRINIDAD&TOBAGO 2-0