Guvernul isi respecta toate angajamentele asumate prin acordul incheiat anul trecut in luna noiembrie cu sindicatele din invatamant, programele de investitii se deruleaza conform acestor angajamente, dupa cum a declarat ieri premierul Tariceanu.

Ca atare, a spune ca din partea Guvernului nu exista vointa politica pentru a pune in practica acordul cu sindicatele este fie ignoranta, fie pasarea responsabilitatii, fie o rea-credinta. Acesta a fost mesajul pe care primul ministru l-a transmis ieri liderilor federatiilor sindicale. Sindicalistii, care sunt la un pas de greva generala, de boicotarea examenelor nationale, spun ca guvernantii au promis ca in maximum trei saptamani vor prezenta o strategie de crestere a salariilor.
Tariceanu spune ca nemultumirea sindicalistilor legata de neelaborarea unei legi a salarizarii bugetarilor nu ar fi sustinuta, caci la Ministerul Muncii este deja in lucru acest proiect de lege. Premierul a concluzionat ca miza reala a amenintarilor sindicalistilor din invatamant vizeaza de fapt alte majorari salariale incepand cu 2007. (Aniela Nine, Eugenia Mihalcea)