Ministrul delegat pentru SGG, Radu Stroe, afirma ca documentul primit din partea presedintelui Basescu la ceremonia de investire in functie reda continutul unei discutii recente cu seful statului, la o intalnire cu caracter formal, la care au partici
Ministrul delegat pentru SGG, Radu Stroe, afirma ca documentul primit din partea presedintelui Basescu la ceremonia de investire in functie reda continutul unei discutii recente cu seful statului, la o intalnire cu caracter formal, la care au participat si alti politicieni si lideri de institutii.

El infirma ca in documentul primit in momentul depunerii juramantului pentru functia de ministru s-ar fi facut referire la o ipotetica relatie de colaborare cu fosta Securitate. ""Fila «buclucasa» surprinde elocvent maniera in care seful statului se raporteaza la unele subiecte delicate, precum si atitudinea pe care o manifesta fata de dezbaterea lor in spatiul public si parlamentar"", afirma Radu Stroe intr-o declaratie data ieri publicitatii.
Ministrul precizeaza ca inscrisul primit din partea lui Basescu face parte din categoria documentelor cu un grad de clasificare incert, ceea ce l-a determinat sa comenteze cu maxima prudenta acest subiect.
dOCUMENT INCERT. ""Judecand dupa natura relatiilor mele cu seful statului, am inteles inca de la inceput ca pot fi pus in fata unei capcane: aceea de a da publicitatii, sub presiunea jurnalistilor, continutul unui document clasificat. Opiniile domnului presedinte Traian Basescu despre caracterul filei respective nu devin automat acte normative si, in ciuda asigurarilor prezidentiale, as fi putut risca sa intru sub incidenta legii"", explica liberalul Radu Stroe. El a decis sa prezinte public intregul continut al documentului imediat ce se va stabili daca informatiile respective sunt sau nu clasificate, pentru a nu lasa loc nici unei speculatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.