Fantoma avioanelor americane ale CIA a inceput sa bantuie din nou Romania. Saptamana trecuta insa am fost acuzati in mod oficial de faptul ca am gazdui pe teritoriul national centre de detentie secrete pentru teroristii internationali. Raportul e
Fantoma avioanelor americane ale CIA a inceput sa bantuie din nou Romania. Saptamana trecuta insa am fost acuzati in mod oficial de faptul ca am gazdui pe teritoriul national centre de detentie secrete pentru teroristii internationali.

Raportul europarlamentarului elvetian Dik Marty ne enumera intr-o companie selecta alaturi de Belgia, Marea Britanie, Suedia si Polonia. O acuzatie stupida, avand in vedere ca toate autoritatile romane au facilitat orice fel de ancheta pe acest subiect. Un document redactat ca un extemporal la logica. Cu toate acestea, raportul Marty readuce in discutie posibilitatea amanarii aderarii Romaniei la UE. Este inca un decont pe care il avem fata de tarile Uniunii pentru colaborarea militara cu Statele Unite. Mult mai concrete, acuzele pacientilor si membrilor SANITAS la adresa sistemului de sanatate. Prestatia ministrului Nicolaescu a fost marcata de huiduieli si tipete de disperare in timpul vizitei acestuia la spitalul judetean din Timisoara. Imagini elocvente aratau o populatie adusa la limita suportabilului. O alta stire a produs o coincidenta nefericita. La un spital din Galati, pacientilor care urmau sa fie operati li se cerea sa vina cu manusi chirurgicale de acasa.
LUNI. Evenimentul ale carui ecouri s-au facut auzite intreaga saptamana a fost nominalizarea presedintelui PC, Dan Voiculescu, pentru functia de vicepremier. Un adevarat talcioc de vechituri cu acuze si presupuneri.
MARTI. Parlamentarii au trecut peste controversele legate de noul Cod Penal, PSD votand pentru adoptare. Neclaritatile din sistemul juridic persista insa, cel putin la nivelul perceptiei publice. Cine, cum, pe cine intercepteaza, de cand, cum ramane cu rolul Procuraturii in conditiile in care societatea civila acuza ""reinstaurarea statului politienesc"".
MIERCURI. PSD introduce motiunea Sanatatea. Prin haosul din sistemul sanitar isi face loc declaratia presedintelui CNAS cum ca lista de medicamente compensate e prea lunga.
JOI. Presa din Marea Britanie ia in colimator cele doua fregate - Regina Maria si Regele Ferdinand - cumparate de Romania de la fortele armate britanice. La mijloc ar fi vorba de un comision de vreo sapte milioane de lire sterline, dintre care sase ar fi luat drumul buzunarului unui important politician de pe la noi. Ion Iliescu zice ca la Guvern trebuie cautat, Adrian Nastase si fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu afirma ca n-au nici o legatura. The Guardian concluzioneaza ca atat statul englez, cat si cel roman au fost pacalite.
VINERI. Mult discutata Agentie Nationala pentru Integritate (care ar urma sa se ocupe de verificarea averii demnitarilor), precum si Legea finantarii partidelor politice intuneca perspectiva vacantei parlamentarilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.