Printre obiecte vechi, de-o seama cu veacurile trecute, isi fac loc tinerii artistii plastici de azi. In anii de inceput ai acestui mileniu, pasind grabit pe Lipscani, desluseai, dincolo de portile desferecate ale Hanului cu Tei, acorduri de muzi

Printre obiecte vechi, de-o seama cu veacurile trecute, isi fac loc tinerii artistii plastici de azi.

In anii de inceput ai acestui mileniu, pasind grabit pe Lipscani, desluseai, dincolo de portile desferecate ale Hanului cu Tei, acorduri de muzica clasica. Sunetele tremurau subtire in vazduh si, cand si cand, se transformau in rasete, in voci soptite, in declamari - franturi din piese de teatru, croite anume pentru un spatiu neconventional. Un spatiu in care antichitatile - piese rare, de colectie, printre care rasareau panzele cate unui pictor ""foarte contemporan"", epatand trecutul cu forme moderne de exprimare - slujeau artei, asa cum odinioara slujisera vietii.
FLORILE DE MAR. Sa fi fost trei veri de cand proiectul acesta a cazut in dizgratie. Ori in uitare. Sau poate doar se consuma un timp de asteptare... Cu sase saptamani in urma, primeam invitatia de a fi de fata la inaugurarea unei noi galerii de arta plastica. In ""Camera Mica"" expunea pictorul Mihail Gavril. Patru pereti albi, pe care infloreau, inocenti, merii din Antilesti.

MARTOR. Oglinzile vechi sunt memoria prezentului pentru viitor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.