Consumul de alcool in incinta Fabricii de Aluminiu din Slatina, Alro, a ramas un mit. Chiar si dupa program, muncitorii au reguli stricte in aceasta privinta. ""Micile"" cantitati de tarie folosite de angajatii platformei industriale pentru a elimina

Consumul de alcool in incinta Fabricii de Aluminiu din Slatina, Alro, a ramas un mit. Chiar si dupa program, muncitorii au reguli stricte in aceasta privinta. ""Micile"" cantitati de tarie folosite de angajatii platformei industriale pentru a elimina toxinele din corp s-au evaporat o data cu privatizarea fabricii.

Nu cu mult timp in urma, conducerea Fabricii de Aluminiu din Franta le recomanda angajatilor sa consume alcool in pauza de masa sau dupa. Astfel, riscurile de inhalare a toxinelor produse de aluminiul lichid erau aproape inexistente. La Alro, a carei licenta este dobandita in Franta, aceasta regula este aspru pedepsita inca din 2000. Cei 3.500 de muncitori se supun cu greu ""normelor in vigoare"", in timp ce conducerea afirma ca ""nu exista nici o diferenta intre fabrica si... clinicile de dezalcoolizare"".
ABATERILE. In luxoasa sala de protocol a fabricii, Dicu Nicolae, liderul Sindicatului Liber Alro, Popescu Constantin, liderul Sindicatului Aluministru, si Ioan Ion, liderul Sindicatului Solidaritatea, se intrec in afirmatii. ""Nu stiu daca ati observat, dar pe fiecare usa scrie foarte clar ca nu au voie sa consume alcool. Stiti ca atunci cand vin la munca sunt pusi sa sufle in fiola? Cum sa se bea? Doamne fereste! Pai, ii dam afara direct. Da, la prima abatere ii penalizam si la a doua ii dam afara. Doar aici se lucreaza pe viata si pe moarte"", se revolta Dicu Nicolae. Dupa spusele liderilor, au fost insa destule cazuri, aproape 60, in care s-au vazut nevoiti sa renunte la muncitori din pricina ca acestia au venit la locul de munca sub influenta alcoolului.
RECOMANDARI. Mai putin iritat de discutie s-a aratat liderul Sindicatului Solidaritatea: ""slatinenilor nu prea le convine. Intr-adevar, doctorii recomanda nitel alcool, sa stiti, ajuta la eliminarea toxinelor. Dar trebuie sa tinem cont de faptul ca nici gradul de poluare nu mai este chiar asa mare, pentru ca, o data cu privatizarea, fabrica a fost complet modernizata. Dupa program, e drept, mare parte din ei se duce sa «guste» cate ceva. Simt nevoia, ori s-au obisnuit in stilul asta..."".

RESTRICTII. Muncitorii de la fabrica sunt nemultumiti de faptul ca programul de ""sprit"" a fost redus drastic


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.